Via een gekozen begeleidingsprofiel wordt (meestal) een begeleidingstraject template aan een begeleidingsgroep gekoppeld. Als deze moet worden gewijzigd in een ander template, dan moet eerst het gekoppelde begeleidingstemplate worden ontkoppeld.
In de algemene instellingen van een begeleidingsgroep kan de beheerder van een begeleidingsgroep het begeleidingstraject template alleen ontkoppelen als nog in geen enkel dossier een activiteit in het begeleidingstraject is gestart.
Als er al wel activiteiten zijn gestart, dan verschijnt hiervan een overzicht op het moment dat geprobeerd wordt om het traject te ontkoppelen:
De knop om te ontkoppelen is dan inactief.
Een functioneel beheerder heeft wel de mogelijkheid om dit template te ontkoppelen, waarbij alle activiteiten met eventuele documenten, die reeds zijn gestart, afgerond of geannuleerd, in de begeleidingstrajecten onherroepelijk en direct worden verwijderd.
Logging van ontkoppelde begeleidingstrajecten en verwijderde activiteiten
Als een ander begeleidingstraject template gekozen is dan in het begeleidingsprofiel ingesteld staat, wordt dit duidelijk gemaakt met de melding 'Het begeleidingsprofiel heeft een ander begeleidingstraject'.
Als de knop 'Ontkoppel log' wordt gebruikt verschijnt dit overzicht:
Deze regel geeft aan wanneer en door wie de ontkoppeling heeft plaatsgevonden, welk begeleidingstraject ontkoppeld is, en hoeveel dossiers al in het begeleidingstraject waren op het moment van ontkoppeling. Om te zien welke dossiers verwijderde activiteiten hadden kan een rapport gemaakt worden met behulp van de rapportageknop achter aan de regel.